ORTODOKSIFEMINISMIN JÄLJET

Apinametsässä taisi eilen olla vuoden viimeinen kevätpäivä. Ennustajat lupasivat sadetta, mutta saimme lämpimän ja auringonloisteisen sään – ja linnut pitivät konserttia! Kuulosti lähes keväältä, kun rastasparvi pani ilmoille parasta elämäniloaan. Välillä joukkoon liittyi vierailevia tähtiä, kuten vihervarpusia, tiaisia ja harakoita. Aivan ilmeisesti ne kaikki nauttivat luonnon kauneudesta meidän apinoiden tavoin. Ainoa ero kevääseen oli siinä, etteivät vajaalehtiset koivut olleet vaaleanvihreitä, vaan keltaisia. Linnut jaksoivat jatkaa pulinaansa vielä tänäänkin – ja peruna rupesi kukkimaan uudelleen. Jokohan olisi aika kuokalle?

Olen jo odotellutkin, milloin tutkijat alkavat selvittää tasa-arvohöpötyksen yhteiskunnallisia vaikutuksia ja hintaa – siis oikeasti eikä vain alan uskovaisten keskinäisten kerhojen puhdetöinä. Torstaina sitten sattui silmiin uutinen norjalaistutkimuksesta, jonka mukaan kotitöiden tasa-arvoinen jakaminen lisää avioeron todennäköisyyttä. Avioerojen määrä on noin 50 prosenttia suurempi niissä liitoissa, joissa kotityöt jaetaan kuin niissä, joissa ne ovat pääosin naaraan vastuulla. Mitä enemmän mies osallistuu kotitöihin, sitä suurempi on eroprosentti.

Tällainen tulos on ehtinyt aiheuttaa ulkomailla tietysti paheksunnan aallon, sillä eihän se sovi, että ”tasa-arvon” pyhiä kaanoneita romutetaan. Mollaavia kirjoituksia löytyy helposti googlaamalla. Eräässä sellaisessa väitettiin, ettei tutkimusta Likestilling hjemme (Equality at home) edes löydy netistä. Kyllä löytyy, sekä kokonaisena pdf -tiedostona että laadukkaana yhteenvetona. Raportin voi myös ostaa kirjahyllyyn 260 Norjan kruunulla. Tekijöinä ovat psykologit Thomas Hansen ja Britt Slagsvold NOVA:sta eli Norjan opetus- ja tiedeministeriön alaisesta hyvinvoinnin tutkimuslaitoksesta.

Suomalainen uutisointi puhuu epämääräisesti vain kotitöistä, jotka kaikki kaatuvat naaraan niskaan. Eihän se näin ole. Minäkin olen tänään vaihtanut lampun ulkovalaisimeen ja liimaillut lämpökuivattua mäntysoiroa tarkoituksena saada aikaiseksi yhdistetty kukka- ja televisiotaso tuvan seinustalle. Perunatkin pitäisi nostaa maasta, panna puutarha talviteloille sekä asentaa peilisysteemi seinälle ja siihen Marilyn Monroe -stikkeri. Seinäkin pitäisi maalata ja tehdä uusi kaide portaikkoon… Ei työt tekemällä lopu, sanoi joku viisas, mutta ”tasa-arvo”uskovaisten mielestä nämä eivät tietystikään ole ”kotitöitä”.

Biologia vs. ideologia

Oikeasti norjalaisten tutkimustuloksessa ei ollut mitään hätkähdyttävää. Kun biologiaa yritetään kampittaa, huonosti siinä lopulta käy.

Työnjako on biologiaa, ”tasa-arvo” on ideologiaa. Siinä vaiheessa, kun jälkimmäinen muuttuu pakottamiseksi ja manipulaatioksi, siitä aiheutuu enemmän tuhoa kuin siitä edes on kuviteltu saatavan hyötyä. Ilmiö näkyy konkreettisesti seksikielteisyyden ja yksinäisyyden lisääntymisenä sekä nuorten naisten ( ja osin miestenkin) mielenterveysongelmien räjähtämisenä. Meillä ollaan huolissaan huoltajuusvajeesta, koska vanhuksia on liikaa, mutta yhtä paljon pitäisi olla huolissaan siitä, että ortodoksifeminismin uhrit eivät pysty tekemään omaa osaansa työelämässä.

Pitkässä juoksussa biologia voittaa lopulta aina. Valitettavasti useat sukupolvet joutuvat kärsimään koeputkivaiheessa, jota meillä nyt eletään. Tasa-arvon mallivaltiossa Neuvostoliitossa biologialta kului 70 vuotta kommunismi-ideologian kaatamiseen. Kauanko siltä menee feminismin nujertamiseen?

Ruotsissa miesten asema on jo surkeaakin surkeampi. Eliittikoulujen oppilaista yli 95 prosenttia on tyttöjä. Seksiä ostetaan enemmän kuin koskaan ennen, vaikka se on laittomaksi julistettu. Ei tarvitse olla kovin fiksu ymmärtääkseen, että 50 vuoden kuluttua yhdeksän kymmenestä johtajasta on naarasapina, jos systeemi ei sitä ennen kaadu omaan mahdottomuuteensa. Ruotsissa on sentään syntynyt vakavaa keskustelua kehityssuunnan järkevyydestä, päin vastoin kuin täällä Impivaarassa. Viime päivinä aiheesta on naapurissa julkaistu ainakin kaksi kirjaa ( Mansförbjudet sekä Jämställdhetsbluffen) ja valtiovaltakin on lopulta havahtunut selvittämään miesten onnetonta asemaa.

Se tekee, joka parhaiten osaa on biologiaa eikä se koskaan johda tasa-arvoon, koska biologia ei edes tunne moista käsitettä. Naaras on aina tärkeämpi kuin uros ja naisilla on aina ollut enemmän valtaa kuin miehillä. Esimerkiksi maailman tärkeimmät asiat seksi, jälkeläiset ja koti, ovat aina ja kaikissa kulttuureissa olleet naaraiden päätösvallassa.

Toisilla on keskimääräistä enemmän (synnynnäistä) taipumusta joillekin aloille, toisilla taas johonkin muuhun. Ero näkyy myös sukupuolten välillä. Ei se ole edes tasa-arvoa, jos koulutusputken vaaditaan tuottavan yhtä monta nais- ja miesinsinööriä. Ei se ole edes tasa-arvoa, jos väitetään miehen voivan hoitaa vauvaa yhtä hyvin kuin naisen. Se on tyhmyyttä. Se, että insinööriä ja äitiä arvostetaan yhtä korkealle, voi olla tasa.arvoa. Mutta biologiaa on se, että äiti on lauman kannalta aina insinööriä arvokkaampi, oli insinöörin sukupuoli mikä tahansa.

Eilen taas ties monettako kertaa Ylellä haastateltiin jotakuta koti-isää. Se ei ole biologiaa, että koti-isästä on tehty positiivinen ja kotiäidistä negatiivinen sana. Nykyään nainen tuskin uskaltaa ääneen sanoa olevansa ”vain” kotiäiti, mutta miehiä kehutaan juurikin sen saman työn tekemisestä (jonka he kaiken lisäksi tekevät äitejä huonommin). Äitejä kun haastatellaan, aina sorrutaan vatvomaan ongelmia, isien kanssa hehkutellaan kotonaolon ihanuutta.

Rautalankamalli

Koska ilmeisestikään suurin osa laumasta ei ymmärrä feminismin ydintä, niin väännetään nyt taas kerran.

Sikiönkehitys on mutkikas tapahtuma ja siihen sisältyy lukemattomia virhemahdollisuuksia. Niin myös tapahtuu, muun muassa sukupuolen kehityksen yhteydessä. Alunperinhän kaikki sikiöt ovat naaraita, mutta jos on tarkoitus pullauttaa ulos urosapina, tytöstä väännetään hormoneilla poika. Jos mieshormoneja liikkuu liikaa tai liian vähän, syntyy kehityshäiriöitä. Homoutta ei saa nykyisessä psykososiaalisessa ilmastossa sanoa kehityshäiriöksi, mutta sitähän se oikeasti on.

Myös aivot pitää muuttaa miestyypin mukaiseksi, jos urosta tehdään. Voi olla, että homma menee kiville ja miehen päähän jäävätkin enemmän tai vähemmän naarastyypin aivot. Ja jos sopivana hetkenä kohdussa lilluu liikaa mieshormoneja, tyttö voi saada päähänsä miestyypin aivot. Juuri näistä tytöistä kasvaa isoina feministejä. Siksi he haluavat leikkiä kuin pojat ja olla isoina kuin miehet. Lapsenteko ei kiinnosta, eikä monia kiinnosta edes miehet sillei. Miesten kanssa pitää kilpailla, koska miestyypin aivot ovat orientoituneet kilpailemaan.

Feministejä pitäisi kohdella miehinä, koska he oikeasti ovat miehiä – aivot kun tekevät apinan, ei jalkoväli. Oikeasti he ovat susia lammasten vaatteissa, sillä he käyttävät härskisti ulkoisen sukupuolensa (evolutiivisia) erioikeuksia hamutakseen valtaa itselleen. Feminismi ei aja sen enempää naisten kuin miestenkään asiaa, se ajaa alle puolen prosentin suuruisen kehityshäiriöstä kärsivän vähemmistön asiaa. Feministi ei aja äidin vaan uraohjuksen asiaa, koska hän itse haluaa olla sellainen.

Tässä taistelussaan feministi käyttää kaikkia sodankäynnin välineitä. Valehtelu on siitä lempeimpiä esimerkkejä. Muistat varmaan ”naisliikkeen” edustajien kauhistelut, kuinka esimerkiksi yksinäisten naisten asema on menneinä aikoina ollut surkea. Tiina Miettisen väitöskirja Tampereen yliopistosta kertoo kuitenkin aivan muuta: näkemys hyljeksitystä ja paikasta toiseen vaeltavasta aviottoman lapsen äidistä on myytti, jolle ei löydy vahvistusta asiakirjoista. Väitös itse asiassa kertoo, ettei mikään ole oikasti muuttunut 1600 -luvun alusta. Kuinka olisikaan voinut muuttua, kun ihmislaji ei ole muuttunut 200 000 vuoteen…

Elinikä on ainoa puolueeton tasa-arvomittari ja se kertoo, että miehet elävät naisia pidempään vain yhden käden sormin laskettavissa valtioissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s