KESKIAIKAISTA PRESSANVAALIA PUKKAA

Vuosi 1633: Eurooppalaisia arvoja edustanut, silloinen maailmanvallan käyttäjä katolinen kirkko tuomitsee tähtitieteilijä Galileo Galilein vankeuteen loppuelämäkseen sekä perumaan näkemyksensä, koska hänen luonnontieteelliset havaintonsa aurinkokeskisestä mallista eivät ole kristinuskon pyhien kirjoitusten mukaisia.

Vuosi 2017: Eurooppalaisia arvoja edustava, nykyinen maailmanvallan käyttäjä Google erottaa biologi James Damoren, koska hänen luonnontieteellinen tietämyksensä sukupuolista ei ole feminismin pyhien kirjoitusten mukainen.

Kesti yli 350 vuotta ennen kuin Vatikaani suostui myöntämään olleensa väärässä. Kauanko menee Googlen järkiintymiseen? Koko firmaa tuskin on enää olemassa vuonna 2350. Voi olla, että ihmislajikin on jo siihen mennessä tappanut itsensä sukupuuttoon, mutta se on jo toisen jutun aihe.

Todellista kehitystä ei siis ole keskiajasta nykypäivään tapahtunut. Uskonnot peittoavat edelleen tieteen, tunne päihittää järjen kuusi nolla. Idealistit puhuvat ”modernista” ihmisestä, joka on parempi kuin ”perinteinen” ihminen. He ovat väärässä. Ajattelumme, moraalimme ja arvomme ovat pysyneet samoina sitten lajin syntymän noin 300 000 vuotta sitten.

Harhaluulo muutoksesta syntyy siitä, että nähdään vain kulttuurinen pinta eikä huomata, että ihmisyyden ydin eli biologia ei muutu miksikään ymmärryksemme kattamalla aikajanalla.

Yksikään tämän vuoden presidentinvaaleissa ehdokkaana olevista ei edelleenkään uskalla kyseenalaistaa jumalaa. HS:n vaalikoneen mukaan Väyrynen, Niinistö ja Huhtasaari uskovat tähän mielikuvitushahmoon sata lasissa. Kyllönen, Haavisto, Vanhanen ja Haatainen kumartavat sitä vähän hillitymmin. Entinen kommunisti Torvalds ei tiedä, mitä tekisi – ei silti kehtaa kieltääkään, vaikkei se hänen tapauksessaan olisi mikään riski ainakaan näissä vaaleissa.

Evoluutio sucks

Laura Huhtasaaren kreationismista on kirjoitettu ja pulistu kiitettävästi. Hän siis uskoo, että Jumalansa loi ihmisen emmekä ole mitään sukua muille kädellisille. Laura ei taida olla ihan yksin ajatuksineen. Ilta-Sanomien vaalikoneessa Paavo Väyrynen vastasi samalla tavalla kuin Huhtasaari kreationismin kouluopetuksesta kysyttäessä. Aika erikoista on, että myös Pekka Haavisto jätti tässä kohtaa oven raolleen!

Jostakin syystä kukaan ei ole huomannut punavihreän kuplan kreationisteja. Näinkö huono on toimittajien tiedon taso? Ehdokkaissa on nimittäin Huhtasaaren lisäksi kolme muutakin luonnontieteiden vastustajaa. Tuula Haatainen, Pekka Haavisto ja Merja Kyllönen ovat aikaa sitten julistautuneet feministeiksi, eivätkä ole aihetta näissäkään vaaleissa vakan alla pitäneet. He siis uskovat, että

  1. sukupuolen määrää kultuuri eli että sukupuoli on vapaasti valittavissa
  2. sukupuolia on rajaton määrä
  3. sukupuolten välillä ei ole eroja.

Mikään noista väitteistä ei ole totta. Näin feministit tulevat kieltäneeksi evoluution, jota ilman elämää tai ihmistäkään ei maapallolle olisi ilmaantunut. Evoluutio perustuu kehittyneemmillä eliöillä kahden sukupuolen (naaras ja uros) tuottamien sukusolujen yhtyessä syntyvään ominaisuuksien satunnaiseen sekoitukseen, jota luonnonvalinta testaa parhaan kelpoisuuden saavuttamiseksi. Mitään kolmannen tyypin sukusoluja ei ole olemassa.

Feministien opinkappaleet johtavat samaan lopputulokseen kuin mitä kreationistien vakaumus sanoo. Ihminen ei voi näillä spekseillä olla eläin muiden eläinten joukossa, koska kaikkien eläinten olemassaolo tällä planeetalla perustuu biologisiin, ei kulttuurisiin, prosesseihin.

Itse asiassa näitä harhaoppisia on enemmistö ehdokkaista, sillä entinen kommunisti Nils Torvalds paljasti Ylen tentissä jakavansa feministiset arvot ja olevansa ”pieni feministi”.

Kuka siis voittaa kisan?

Sauli Niinistöllä ei ole mitään hätää, hänet näemme Linnan juhlien isäntänä ensi joulukuussakin – ja uudenvuodenpuheessaan jumalan siunausta toivottamassa myös meille jumalattomille.

Kaikenlaista käsittämätöntä idealismia on silti ilmassa leijunut. On jopa väitetty, ettei demokratia toteudu, jos valinta tehdään ensimmäisellä kierroksella. Olisiko syytä opiskella hieman demokratian alkeita?

Kakkossijasta käydään se varsinainen taistelu. Uskomattoman suuria eroja löytyy eri mielipidemittausten välillä, mutta Väyrynen yrittää haastaa Haavistoa ja menisi varmaan edelle, jos ei olisi lähtenyt niin pitkältä takamatkalta. Siinä Väyrynen on oikeassa, että hän on ainoa todellinen vaihtoehto Niinistön linjalle. Uskomattoman helposti poliittinen eliitti on unohtanut puolueettomuuden tärkeyden ja Paasikiven paaluttamat maantieteelliset tosiasiat.

Hauskinta on seurata Sipilän reaktioita, kun Väyrynen löylyttää Vanhasen. Onhan se nöyryyttävää pääministerille, kun kansanliike sivaltaa täysillä päin pläsiä. Demareilla on sama tilanne, sillä puheenjohtaja Rinne ehti toivoa Haataisen yltävän edes edellisvaalien rimanalitukseen, Lipposen kuuteen prosentiin. Hyvä, jos Haatainen pääsee edes puoleen siitä.

Haatainen puhuu miehistä ja naisista kuin sukupolet olisivat eri lajin edustajia. Kaikki paha on miesten syytä ja kaikki hyvä naisten ansiota. Sikäli erikoista, että naiset ovat kaikki miehet kuitenkin synnyttäneet ja kasvattaneet. Missä logiikka, feministisen uskon mukaanhan kasvatus määrää kaiken käyttäytymisemme? Tämä on tietysti tyylipuhdasta hajoita ja hallitse-politiikkaa, jota naisliike on ansiokkaasti harjoittanut ties kuinka kauan.

Kolme naista ehdokkaana eli tasa-arvokiintiö täytetty. Laskennallisesti heidän pitäisi saada melkein 40 prosenttia äänistä, jotta ”tasa-arvo” toteutuisi. On siinä naisjärjestöillä miettimistä, miksi naisten äänisaalis jäi 15 prosenttiin. Patriarkaattipaholainenko taas oli asialla? Vielä karmeampaa olisi, jos naisellinen Huhtasaari saisi enemmän ääniä kuin feministit Kyllönen ja Haatainen yhteensä…

Väärä otsikko?

Viisi kahdeksasta Suomen presidenttiehdokasta vuonna 2018 hylkää siis tieteen. Onko tämä sitä suomalaista totuuden jälkeistä elämää? Ehkä ansaitsemme moisen gallerian, eiväthän totuus, tiede tai realismi muutenkaan yhteiskunnassa kovin korkealla ole – ei Suomessa sen paremmin kuin missään muuallakaan. Kolmasosa kansasta ei hyväksy evoluutiota ja yli 60 prosenttia johtajista uskoo enkeleihin. Ehkä meillä on siis sellaiset ehdokkaat, jotka ansaitsemme?

Jos tänne saakka jaksoit lukea, huomasit varmaan, että jutun keskiaikaan viittaava otsikko oli pelkkää provosointia. Ei keskiaika ollut sen kummempaa aikaa ihmiskunnan historiassa kuin mikään muukaan ajanjakso. Oikeampi otsikko olisi kuulunut: Lajityypillistä pressanvaalia pukkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s