IHANA PIKKU YDINVOIMALA JOKAISEN TAKAPIHALLE?

Vihreiden ja kokoomuksen poliitikot haluavat Helsinkiin sekä Turkuun somia ydinvoimaloita asuntoja lämmittämään – koska hiilidioksidi.

Taitaa olla ihmislajin kehittymättömyyttä, että suurin osa yksilöistä kykenee ymmärtämään vain yhden asian kerrallaan. Hiilidioksidi ei todellakaan ole ainoa tulevaisuuttamme uhkaava vaara. Ehkä se on vain parhaiten lobattu. Yksikään poliitikko ei puhu aiheuttamastamme kuudennesta sukupuuttoaallosta, vierasainekuormituksesta, antibioottiresistenssistä, jatkuvan kasvun mahdottomuudesta, veden loppumisesta… Eivät edes vihreät, joille tärkeintä näyttää olevan vastustaa ”seksuaalista häirintää” eli elämän jatkumista.

Ydinvoima edustaa perinteistä maailmaa. Kuinka huvittavaa, että juuri vihreät ja kokoomus haikailevat sen perään. Niillähän on tapana haukkua muita vanhanaikaisista asenteista, kuten feministisen herätyksen kokenut Sanni Grahn-Laasonen viimeisimpänä. Ongelma tässä propagandassa vain on, ettei ihmisen ajattelu voi olla modernia tai vanhanaikaista, koska ihminen ei ole muuttunut eikä muutu miksikään ainakaan muutamaan tuhanteen vuoteen. Usein ”moderneiksi” mainostetut strategiat kaiken lisäksi ovat niitä tuhoisimpia.

Vain teknologia voi olla vanhanaikaista. Ja sitähän ydinvoima mitä suurimmassa määrin on. Se ei meitä pelasta, päin vastoin se hidastaa uusien, välttämättömien innovaatioiden kehitystyötä.

Samaan aikaan, kun Hesari julkaisi tuon vanhanaikaista tekniikkaa ihailevan juttunsa, Yle:n Ajantassa onnistuttin kerrankin puhumaan asiaa. Jopa tiedemies päästettiin ääneen, mikä on harvinainen tapahtuma idealistien kansoittamassa Yleisradiossa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Mika Sillanpää siinä puhui elintärkeästä asiasta, vedestä. Joka minuutti jossain päin maailmaa lapsi kuolee puhtaan veden puutteeseen. Siis puoli miljoonaa lasta vuodessa, ja ongelma pahenee koko ajan. Mutta mistä poliitikot ovat huolissaan? Heille tärkeämpää on paheksua sitä, jos joku mies vielä vuonna 2018 kehtaa ehdottaa seksiä naarasoletetulle…

Niin tärkeäksi tätä Sillanpään puheenvuoroa eivät toimittajat kuitenkaan noteeranneet, että sitä olisi mainittu Areena-tallenteen sisältökuvauksessa!

Toinen Ajantasan tähtivieras oli Energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen. Hän on tehnyt perustamastaan yhtiöstä yhteiskuntavastuullisen yrittämisen esikuvan. Bisnestuotot sijoitetaan maapallon pelastamiseen. ”Saharan” metsittämisen lisäksi Otaniemessä on tekeillä geoterminen kaivo. Suomen syvimmästä porauskuilusta on tarkoitus saada kaukolämpöä espoolaisille. Anttosen mukaan tulevaisuudessa voisi globaalisti olla mahdollista tuottaa kaikki ihmisen tarvitsema lämpö maankuoresta.

Maailma tarvitsisi enemmän Anttosia ja Sillanpäitä, vähemmän Grahn-Laasosia.

Yksi kommentti artikkeliin ”IHANA PIKKU YDINVOIMALA JOKAISEN TAKAPIHALLE?

  1. Ydinvoiman käytölle on ihan perustellut syyt. Hesarin tiedetoimituksen taso ei ole kummoinen, mutta minun mielestäni artikkeli oli tällä kertaa aika hyvä.

    Jotain meidän tarttis tehdä energiantuotannon kanssa. Me ei voida lisätä biomassan polttoa loputtomiin. Ja tuuli ja aurinkovoima taas tarvitsee kaverikseen paremman akkuteknologian, mitä meillä nyt on. Ja akkuteknologian kehitys voi päättyä umpikujaan ennen kuin riittävän hyvä taso on saavutettu. Mitä vaihtoehtoja jää…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s